SELENIA MOTOROLIE

​​PETRONAS SELENIA SMEERMIDDELEN: ESSENTIËLE ELEMENTEN VOOR HET LEVEN VAN UW MOTOR!

Regelmatig uw olie controleren verlengt de levensduur van uw motor. De keuze voor smeermiddel is daarom een fundamenteel deel van de excellente prestaties van uw voertuig, evenals het beschermen en optimaliseren van de motorfunctie en het beperken van brandstofverbruik. De uniekheid en originaliteit van Petronas Selenia producten wordt aangetoond door hun C.T.R. (Contractual Technical Reference); een typegoedkeuring, uniek voor elk product, die afgegeven wordt op basis van test, rechtstreeks uitgevoerd door Fiat Chrysler. De Contractual Technical Reference certificeert de exclusieve typegoedkeuring van elk Petronas Selenia product namens de Fiat Chrysler Group.

Naleving van de onderhoudsschema's en het gebruik van de juiste smeermiddelen, vloeistoffen en originele onderdelen zullen de betrouwbaarheid en de veiligheid van uw auto verbeteren.

PETRONAS SELENIA K POWER

PETRONAS SELENIA K POWER

Volledig synthetisch smeermiddel speciaal ontwikkelt voor Amerikaanse benzinemotoren. Zijn speciale formule zorgt voor een uitstekende weerstand tegen oxidatie en een hoge brandstofbesparing.
Twee types zijn verkrijgbaar – 5W-20 en 5W-30 – op aanvraag van de fabrikant.

PETRONAS SELENIA MULTIPOWER C3

PETRONAS SELENIA MULTIPOWER C3

Een volledig synthetische smeermiddel dat speciaal ontwikkeld is voor de behoeften van de nieuwste dieselmotoren die producten vereisen die as-afzetting verminderen (sulfaat assen, fosfor en zwavel).
Zijn specifieke formule verbetert de efficiëntie van de partikelfilter in dieselmotoren en voorkomt verstopping van de filter.

Beide producten overtreffende de internationale kenmerken van Chrysler MS 6395 en ILSAC GF-5

 • Biedt totale bescherming van de motor, zelfs bij hoge temperaturen
 • Zeer goede slijtagebescherming
 • Betere bescherming tegen oxidatie
 • Hoge brandstofbesparing

API SN, ILSAC GF-5, MS 6395, FIAT 9.55535-CR1 CONTRACTUAL TECHNICAL REFERENCE N°F042.F11

Zijn specifieke formule voldoet aan de eisen van BMW en Mercedes voor de volgende generatie van diesel en benzinemotoren.

 • Zijn specifieke formule garandeert een maximale efficiëntie van de partikelfilter in dieselmotoren en voorkomt verstopping van de filter.
 • Het verlengt de levensduur van de katalysatoren in benzinemotoren.
 • Besparing van brandstof
 • Bescherming tegen slijtage

SAE 5W-30, ACEA C2, API SM/CF, BMW LL-04, MB-Approval 229.51, VW502.00, VW505.00, VW 505.01, FIAT 9.55535-S3 CONTRACTUAL TECHNICAL REFERENCE No.F129.F11, MS-11106

PARAFLU BESCHERMENDE RADIATEURVLOEISTOF

​PARAFLU: DE BESCHERMENDE RADIATEURVLOEISTOF BIJ UITSTEK

Paraflu is een van de historische Petronas Lubricants merken dat een assortiment  vloeibare koelmiddelen omvat dat niet alleen de radiateur beschermt tijdens de wintermaanden, maar ook overtollige hitte elimineert, zodat het koelcircuit beschermd wordt.

PETRONAS PARAFLU UP

PETRONAS PARAFLU UP

Een beschermende vloeistof voor de radiateur gebaseerd op geïnhibeerd monoethyleenglycol met organische formule en gemaakt met behulp van O.A.T. (Organic Acid Technology), speciaal ontwikkeld voor koelsystemen die innovatieve materialen zoals lichtgewicht legeringen (magnesium en aluminium) bevatten.

 • Bescherming −40°C +125°C. 
 • Leverbaar in geconcentreerde en klaar-voor-gebruik uitvoeringen.

Voor ondrhoud van het koelsysteem van uw auto dient u altijd Paraflu beschermingsmiddelen voor radiateurs te gebruiken, die geleverd worden door Petronas Lubricants, Mopar® originele onderdelen. Verkrijgbaar in het volledige officiële Jeep® netwerk, omdat ze gegarandeerd worden door de fabrikanten van uw auto als zijnde veilig, kwalitatief hoogwaardig, resistent en milieuvriendelijk.

TUTELA RUITENSPROEIERVLOEISTOF

TUTELA: OPTIMAAL ZICHT VOOR GROTERE VEILIGHEID

Uw zicht is een van de belangrijkste factoren die uw rijveiligheid beïnvloeden. Petronas Tutela Professional SC35 ruitensproeiervloeistoffen zijn ontwikkeld in samenwerking met voertuigfabrikanten en hun klanten maximaal rijcomfort willen bieden.

tutela_image

​​BELANGRIJKSTE PRODUCTKENMERKEN

Het innovatieve geconcentreerde ruitenreinigingsmiddel:

 • reinigt, ontvet en verwijdert insecten, muggen, vetresten en smog op efficiënte wijze zonder vegen achter te laten.
 • verlaagt het vriespunt van de ruitensproeiervloeistof tijdens de winter en beschermt zo tegen bevriezing.
 • is een product dat speciaal ontwikkeld is voor het snel en efficiënt reinigen van voor-, achter- en zijruiten en verlichting;
 • is compatibel met alle materialen waarmee het in contact komt, zoals lakwerk, rubber, kunststof en chroom.

SLECHTE WEERSOMSTANDIGHEDEN HOEVEN GEEN SLECHT NIEUWS MEER TE ZIJN ALS U RIJDT MET MAXIMAAL ZICHT.

​TUTELA REMVLOEISTOF

Voor de juiste werking en om de componenten van uw remsysteem te beschermen, is het met name belangrijk om de juiste remvloeistof te gebruikendie ook de activering van het remsamenstel mogelijk maakt. Om maximale veiligheid van het voertuig te garanderen en efficiënte remwerking te behouden, is het belangrijk deze remvloeistofniet te onderschatten.

Daarom vermeldt het onderhoudsschema van de FIAT Group de regelmatige vervanging van de remvloeistof en minstens om de 2 jaar.

tutela_brakes_image

​REIS VEILIG MET PETRONAS TUTELA REMVLOEISTOF TOP 4

Een remvloeistof moet een serie eigenschappen bieden, die allemaal cruciaal zijn voor de bestuurder en de veiligheid van het voertuig:

 • Resistentie tegen koken om te voorkomen dat zich dampbellen vormen in het systeem ("vapour lock")
 • Viscositeitsindex, die geschikt moet zijn om de juiste werking van het systeem te garanderen, zelfs bij de laagste temperaturen (−40°)
 • Hygroscopiciteit: de remvloeistof moet het vermogen hebben om het vocht dat binnendringt  in het remcircuit te absorberen.

Remvloeistof moet voldoende smeervermogen hebben om de soepele werking van mechanische componenten te garanderen zonder slijtage of corrosie op metalen delen te veroorzaken. De remvloeistoflijn PETRONAS PROTECTION is ontwikkeld en gefabriceerd om te voldoen aan de meest strikte veiligheidsnormen.